Slide1_950x355 Slide2_950x355 Slide3_950x355 Slide4_950x355

Afegeix un nou comentari

Enllaç permanent

Benvolguts amics d'espeleodijous.
respecte la foto de la línia blanca al mar davant de la Falconera us puc dir que no són residus sòlids sinó escuma, una escuma densa i oliosa. Com es forma?. Necessitem matèria orgànica, en condicions naturals sovint són acumulacions d'algues, aquí és la que surt per la Falconera a partir dels lixiviats de l'abocador. També necessitem dues masses d'aigua amb diferent temperatura, en aquest cas l'aigua continental que surt per la surgència de la Falconera té una temperatura més baixa que l'aigua del mar, que aquests dies ha pujat fins uns 17º C. Una mica d'agitació de l'aigua és la darrera condició, per tal de formar una mica d'escuma superficial.
Els processos de descomposició de matèria orgànica produeixen olis i altres substàncies tensoactives. Les línies s’allargassen i indiquen la posició de les dues aigües amb composició i temperatura diferents dins el mar. Aquesta posició varia durant el dia i així les línies blanques es poden situar en diferents posicions, així com a parèixer i desaparèixer sobtadament. Davant la Falconera hem observat que a vegades la línia apareix perpendicular a la costa, entre la bocana del port de Garraf i els penya-segats, i altres vegades es queda més enganxada al litoral de la Falconera i Penyes Roges, en paral.lel a la costa

Aquest comentari no es publicarà automàticament si no que quedarà pendent d'aprovació, el motiu son els robots que publiquen "SPAM"
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Diseny basat en els treballs de Danetsoft / Danang Probo Sayekti / Maksimer