Slide1_950x355 Slide2_950x355 Slide3_950x355 Slide4_950x355

Bòfia de Port del Comte

En aquest grup hi havia: Dolors Boter, Lluïsa Cano,José Hidalgo, Jaume Julià, Rafel Solanas, Toni Robert, Antoni Torra, la Duna i Jordi Perera.

Una sortida anterior a la Bòfia.
https://espeleobloc.blogspot.com/2011/10/bofia-de-port-de-comte.html

Fitxa a l'Espeleoíndex

Fitxa tècnica:
Cordes 2 x 30 Son les que nosaltres utilitzem, Una la col·loquem paral·lela a la boca, un punta la lliguem a un pi, l'altra a un parabolt, a la meitat de la corda, hi trobem un spit. L'altra corda la lliguem a aquesta, fem 2 reinstal·lacions en els 2 spits que trobem bons fins l'últim tram aeri.
Per l'exterior de la boca hi han bastants spits, forats de multi-monti i pitons, el problema és que n'hi han pocs en bones condicions ja que la roca és molt fracturada, cal anar amb compte, per això nosaltres acabem buscant el pi.
Plaques: 3 x spit, 1 x parabolt, 4 mosquetons i una femella per el parabolt.

La Sortida:
Teniem un motiu per voler tornar a la Bòfia. A la planta de la sala hi ha un punt mes enfonsat i que pensem que potser el fa la caiguda d'aigua des un forat que es veu al sostre. La nostra intenció era anar-hi ara, a la primavera, i provar sort d'encertar el moment del desgel. Però no, hem fet tard, a l'exterior ja no quedava gens de neu, i el salt d'aigua tampoc no hi era.

La trobada per esmorzar la vam fer al bar El Trabucaire de Solsona, i no la varem encertar, més ens hauria valgut anar a petar a un altre lloc. Per dinar vam optar per quedar-nos a l' "Hostal de Cap del Pla" i aquí si que vam fer el ple, vam arribar-hi quasi ja fora d'hora però tot i així ens van atendre molt bé. 

Les fotos de la sortida.


La Bòfia

Instal·lant la capçaleraLa sala


L'accés i es saletes dels punts "D" i "C" de la topo
Les formacions efímeres de gel.
Una estalagmita que per culpa de la mateixa gota que la va crear a l'hivern, ara amb l'aigua més calenta s'anava desfent de dins a fora.Una parella de gralles ha fet el niu sobre el gel.

Bio, alguns osos i un esquirol, també vam recollir una trampa que havia deixat en Floren.

I, aquí ja anem sortint.


Comentaris

Vull expressar i donar les gracies per la "paciència" i la comprensió envers la meva manca de habilitat en els desplaçaments de tècnica vertical.

Afegeix un nou comentari

Aquest comentari no es publicarà automàticament si no que quedarà pendent d'aprovació, el motiu son els robots que publiquen "SPAM"
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Totes les fotografies son de lliure disposició, tot i que agrairíem que esmentéssiu la seva procedència.
Si necessiteu alguna fotografia amb més qualitat, la podeu demanar utilitzant el formulari de "comentaris".

Totes les imatges de mapes que utilitzem, son del web del Servei Cartogràfic i Geològic de Catalunya. 

Diseny basat en els treballs de Danetsoft / Danang Probo Sayekti / Maksimer