Slide1_950x355 Slide2_950x355 Slide3_950x355 Slide4_950x355

El "grup" d'Espeleo dels Dijous

Aquest és un grup informal d’espeleòlegs, de “bon rotllo”, que sortim habitualment els dijous, a visitar cavitats (normalment) catalanes.

Els objectius generals d’aquestes activitats obertes dels dijous, consisteixen essencialment en aprofitar una sortida “espeleo” per passar-s'ho bé juntament amb companys (majoritàriament “veterans”) de diverses entitats, tot aprofitant per localitzar i posicionar amb GPS una o diverses cavitats, fer-hi un reportatge fotogràfic, i facilitar els interessos dels diversos participants, especialment la recerca biològica i paleontològica”.

Tot començà, fa anys, quan un company de la SIE per la seva activitat laboral, només tenia festa el dijous. Poc a poc, sense fer cap tasca de “captació”, s’han anat afegint amics d’aquest i d’altres grups que també s’ho podien permetre: jubilats, aturats, autònoms, etc.

D’aquell primer grupet de 2 o 3 persones, hem passat a més de 50. Les darreres sortides agrupen al voltant d’una dotzena variable de participants. i sovint d’un mínim de cinc clubs. Tot i que no hi ha una representació per entitats, es clar que la gent prové de la seva, amb la que continua mantenint la vinculació, en la que cal que és federi i amb la que manté les seves activitats tradicionals. Son habituals gent de: SIE, GEB, GIE, GEP, SES, ERE, etc.

Ens hem anat agrupant per amistat o coneixença personal. Les propostes,  suggerides per qualsevol, es fan normalment durant l'esmorzar o el dinar del dia de l'última activitat, un cop decidit l'objectiu s'envia un correu electrònic a la llista d'integrants del grup explicant la proposta, si hi ha algun interès específic en la sortida i adjuntant una topo de la cavitat.

El que li va bé,  confirma la seva presència responent al correu, de manera que permet fer una convocatòria final, (dimarts) agrupant els participants en el mínim nombre de vehicles particulars (es comparteix el cost del combustible) tenint en compte les diferents localitats de sortida, i fixant un punt i hora de trobada en comú, pel matí del dijous en una localitat veïna de la cavitat escollida.

 

L’activitat sovint comença per l’entrepà de rigor en un casal, bar o restaurant adequat per l’itinerari previst, i sol finalitzar, si resulta possible, a primera hora de la tarda en el mateix lloc.

Hi ha plena llibertat per baixar fins on es vulgui, i fins i tot, per quedar-s’hi veient-ho des de la boca.

Els dilluns següents a la sortida publiquem un post de l’activitat realitzada, amb una selecció de les fotos aportades pels participants.

 

Veient les activitats realitzades, destaquen sempre les inquietuds fotogràfiques, biospeleologiques, i  paleontològiques i d’entre els diversos projectes subratllem el de “Formes del carst català”, el de recol·lecció de “Troglocharinus” i el tot recent de “Meta menardi”.

De fet, sovint anem sense cap pretensió ni darrera d’un objectiu particularment exigent o compromès, però el costum de molts anys de “veritable” practica espeleològica, ens fa que intentem treure alguna utilitat a la sortida, sinó més, facilitar una documentació pels que habitualment van llegint aquest bloc.Si voleu afegir-vos al grup, o acompanyar-nos en alguna sortida, cal que connecteu amb qualsevol dels participants, o bé proposeu algun medi de contacte en els comentaris.(Els comentaris es revisen abans de publicar-los i s'amagaran els telefons i les adreces de correu electrònic)

Text original: 25-01-2012 "Víctor" / Espeleobloc http://espeleobloc.blogspot.com/2012/01/el-grup-despeleo-dels-dijous.html

 


Totes les fotografies son de lliure disposició, tot i que agrairíem que esmentéssiu la seva procedència.
Si necessiteu alguna fotografia amb més qualitat, la podeu demanar utilitzant el formulari de "comentaris".

Totes les imatges de mapes que utilitzem, son del web del Servei Cartogràfic i Geològic de Catalunya. 

Diseny basat en els treballs de Danetsoft / Danang Probo Sayekti / Maksimer