Slide1_950x355 Slide2_950x355 Slide3_950x355 Slide4_950x355

Avenc dels Peps. Castellar del Vallès.

Participaren en aquesta sortida de localització i pràctiques:  Dolors Boter, Lluïsa Cano,  Joan Cullell,  Josè Hidalgo, Jaume Julià, Toni Robert Rafel Solanas, Antoni Torra i Jordi Perera
 

Fitxa tècnica: Utilitzem una corda de 25m i 3 plaques

Instal·lacions:

1) En un arbre al costat de la boca,.

2) A l'inici del pou trobem un parell de spits.

3) 6m per sota trobem l'últim spit

(Extret i adaptat de Trail Sant Llorenç del Munt )

L'avenc dels Peps, situat a mitja alçada de la vessant sud de la carena de l'Illa, té una boca de 2 metres de diàmetre i un desnivell de 14 metres de fondària i 30 de recorregut.

L'avenc dels Peps va ser explorat per primera vegada l'any 1964 per diversos membres de la SES Talps del Centre Excursionista del Vallès. Com tots els que van participar en aquella primera baixada es deien Pep, es va decidir batejar la cavitat amb el nom que compartien tots els seus descobridors.

Per arribar a l'avenc dels Peps cal agafar la pista que surt del quilòmetre 12 de la carretera que uneix Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall.

Transcorreguts uns 750 metres es travessa la llera rocosa del torrent del sot de la Carda i immediatament a la dreta neix un petit corriol que s'enfila per la vessant sud de la carena de l'Illa. És el mateix camí de l'avenc de la Tica, però la cavitat dels Peps quedà uns 70 metres més amunt, en la part superior d'un alzinar i a l'inici d'un roquissar on es troba la font de la Soleia del Sabater.
Imatges de la nostra sortida:
L'experiència acumulada durant tants anys de practicar l'espele, es reflecteix en elegància al executar cada una de les maniobres amb corda.

Aquesta es una foto de l'avenc de la Pica, hi varem passar ja de tornada.

Afegeix un nou comentari

Aquest comentari no es publicarà automàticament si no que quedarà pendent d'aprovació, el motiu son els robots que publiquen "SPAM"
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Totes les fotografies son de lliure disposició, tot i que agrairíem que esmentéssiu la seva procedència.
Si necessiteu alguna fotografia amb més qualitat, la podeu demanar utilitzant el formulari de "comentaris".

Totes les imatges de mapes que utilitzem, son del web del Servei Cartogràfic i Geològic de Catalunya. 

Diseny basat en els treballs de Danetsoft / Danang Probo Sayekti / Maksimer