Slide1_950x355 Slide2_950x355 Slide3_950x355 Slide4_950x355

Avenc Marcel

Participants: Dolors Boter, Manolo Cano, Joan Cullel, Úrsula Garrido, Josè Hidalgo, Jaume Julià, Toni Robert, Jordi Sabroso, Juli Serrano, Rafael Solanas, "Víctor", Jordi Perera

Enllaç a l'espeleoindex

Fitxa tècnica: 1 Corda de 55 + 1 corda de 15 + 10 plaques amb mosquetons.
2 spits exterior
1 spit a -1m
1 spit a -3m
P31 amb reinstal·lació a mig pou
2 spits a una replà i pou de 8m fins cota -43m
Rampa amb spits al sostre i un altre a la capçalera d’un pou de 8m
Pous que es poden remuntar equipats amb cordes fixes
Hi ha més spits però estan inutilitzats, un parell amb un tros de cargol cisallat a la rosca, costa de creure que a aquestes alçades hom porti cargols de qualitat inadequada i a sobre els recargolin fins partir-los.

Consulta de les anteriors notes dedicades a aquesta cavitat en l’Espeleobloc.
https://espeleobloc.blogspot.com.es/2014/01/lavenc-marcel-1.html
https://espeleobloc.blogspot.com.es/2014/01/lavenc-marcel-2.html
https://espeleobloc.blogspot.com.es/2011/01/avenc-marcel-i-prospeccions-pel-sotarro.html

Aquest dijous 15-03-2018 escollim visitar el conegut avenc Marcel per tal que permet arribar-hi amb 4x4 a la mateixa boca.
Amb aquesta aproximació és facilità l’accés a dos dels companys que estan en procés de rehabilitació de lesions als genolls.


Cal ressenyar que el munt de pistes que solquen el Pla del Marge del Moro no permeten l’accés a tots els vehicles, i fins i tot, els que disposen d’una bona tracció cal que encertin l’itinerari correcte.


Com sempre les visites dels companys de l’Espeleodijous, a cavitat “revisitades” s’ajusten a les diverses inquietuds personals, des de no baixar per fer un xic de prospecció pels voltants, a fer la visita més complerta possible.

Descripció:
El pou principal Fins la cota -43 s’accedeix per un primer tram vertical de tres metres que ens aboca a la vertical de 39 metres. A trams aeris i majoritàriament prop de la paret, es formen petits replans i sortints que aconsellen evitar els fregaments de la corda. Nosaltres a part de la capçalera vam utilitzar un fraccionament i dos desviadors. Des de la base segueix un nou pou de 8 metres on vam utilitzar un amarratge natural en la rampa d’accés, seguidament cal creuar un pas estret i davallar el pou amb un ancoratge a la dreta,
La via remuntant És un conjunt de diversos conductes entre blocs amb trams verticals equipats en cordes permanents, que en aquesta ocasió no vam visitar íntegrament. Entre la configuració caòtica i enfangada es trobaven el restes ossis que caracteritzaven aquest sector on encara podem trobar racons amb boniques concrecions.

No ens vam trobar amb cap problema d'hipòxia 

Afegeix un nou comentari

Aquest comentari no es publicarà automàticament si no que quedarà pendent d'aprovació, el motiu son els robots que publiquen "SPAM"
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Totes les fotografies son de lliure disposició, tot i que agrairíem que esmentéssiu la seva procedència.
Si necessiteu alguna fotografia amb més qualitat, la podeu demanar utilitzant el formulari de "comentaris".

Totes les imatges de mapes que utilitzem, son del web del Servei Cartogràfic i Geològic de Catalunya. 

Diseny basat en els treballs de Danetsoft / Danang Probo Sayekti / Maksimer