Slide1_950x355 Slide2_950x355 Slide3_950x355 Slide4_950x355

Avenc Sellarès

Aquesta sortida hi varem anar: Ricard  Alsina, Dolors Boter, Lluïsa Mengual, Josu Riezu, Toni Robert i Jordi Perera

Un article anterior d'aquesta cavitat http://espeleobloc.blogspot.com/2013/02/avenc-sellares-begues.html

L'última vegada que el grup del dijous va anar a aquesta cavitat (02-03-2017), en Toni i en Jordi no vam fer l'exploració per culpa de lesions. I ens vam quedar amb les ganes, ara ja feia dies que intentàvem tornar-hi però per un motiu o altre no ens acabava de quadrar.

L'aproximació a aquest avenc sempre porta una mica de polèmica, hi ha qui defensa que és millor anar-hi per sota, remuntant la riera, i qui opina, encertadament,  que és millor anar-hi per dalt, com vam fer.

Com que aquestes últimes setmanes ha caigut molta aigua i amb força, el dia anterior vaig anar a donar una ullada a les pistes i el corriol, per assegurar que a l'endemà no ens trobaríem amb problemes.

Com que acostumem a esmorzar a Cal Doctor, des d'allà haguéssim sortit cap a l'avenc "del catejat / cuneta" i agafat la pista que surt 100 metres més endavant i que ens situa a la zona de l'avenc. Aquesta pista, te els trams més costeruts en-cimentats, tot i així alguns dels trams fàcils estaven farcits amb pedres molt grosses i soltes, així doncs, el dijous que vam optar per anar-hi des-de el dipòsit d'aigua del coll de la Creu d'Ardenya, que és més llarg per´o més planer.

L'aproximació ens va anar prou bé, vam deixar els vehicles sota les tores d'alta tensió, i ens vam acomiadar d'en Ricard que va marxar pel seu compte a buscar rovellons, la resta vam seguir  el corriol que estava perfectament marcat amb moltes fites fins la boca,aquesta vegada els garrics i altres verdures ens van respectar.

L'exploració va anar sense incidents, excepte perquè a -50 el mesurador d'oxigen ens va avisar que el nivell era de 17,5% i vam optar per anar tornant cap a l'exterior.

"
"
"
"
"
"
"

Seguim amb la tasca divulgativa dels pessebres "cavernícoles".

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"

Formacions erosionades

"
"
"
"
"

Bestioles

"
"
"

Etiquetes:

Afegeix un nou comentari

Aquest comentari no es publicarà automàticament si no que quedarà pendent d'aprovació, el motiu son els robots que publiquen "SPAM"
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Diseny basat en els treballs de Danetsoft / Danang Probo Sayekti / Maksimer