Slide1_950x355 Slide2_950x355 Slide3_950x355 Slide4_950x355

Avenc d'Ancosa

Aquest no es un post dels habituals d'una sortida de l'espeleodijous, Es una denúncia, queixa o plany per veure maltractat un altre cop el medi natural, una cavitat tancada i una trampa mortal per els ratpenats, que no ho oblidem, son animals protegits per llei.

L'última incorporació al nostre grupet dels dijous, la Mari Oliveras ens ha fet arribar aquestes fotografies, van ser fetes el dissabte 9 de març.

Fitxa de la cavitat a l'Espeleoíndex

Aquest és un avenc dels històrics de l'espeleologia catalana.

Recomano re-llegir l'article del Espeleobloc.
http://espeleobloc.blogspot.com/2014/11/lavenc-dancosa-fons-1.html
http://espeleobloc.blogspot.com/2014/11/lavenc-dancosa-fons-2.html

De l' Espeleoindex:

La primera exploració de l'Avenc d'Ancosa representa l'inici de les activitats espeleològiques portades a terme per l' aleshores acabat de fundar Club Muntanyenc.
 proposta del propietari dels terrenys, Jaume Bages, de Can Casota i amb material facilitat per Lluís Marià Vidal, feren cap el dia 11 d'agost de 1907.
El primer en davallar va ser Faura i Sans, al que seguiren Có de Triola, Josep Colomines, Pau Obiols i molts de la resta d'acompanyats a la sortida.

I aquest es l'estat actual de l'avenc.

Hola Jordi, aquí tens les fotos del Avenc del Pla d’Ancosa tal i com ens el vam trobar el dissabte 9 de març pels volts del migdia quan vam arribar-hi en Francesc i jo.
Es pot veure el petit ratpenat atrapat a la xarxa i evidentment sense vida. Nosaltres el vam desenganxar del entramat i el vam deixar caure al interior de la cavitat quan vam sortir.
La xarxa es de dos peces cosides l'una amb l'altre, i collades a terra amb cargols tot voltant la cavitat. 

A la data de les fotos i amb la calor que feia, possiblement els ratpenats ja havien despertat, i qui sap si en queda cap en vida.

 

Afegeix un nou comentari

Aquest comentari no es publicarà automàticament si no que quedarà pendent d'aprovació, el motiu son els robots que publiquen "SPAM"
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Totes les fotografies son de lliure disposició, tot i que agrairíem que esmentéssiu la seva procedència.
Si necessiteu alguna fotografia amb més qualitat, la podeu demanar utilitzant el formulari de "comentaris".

Totes les imatges de mapes que utilitzem, son del web del Servei Cartogràfic i Geològic de Catalunya. 

Diseny basat en els treballs de Danetsoft / Danang Probo Sayekti / Maksimer