Slide1_950x355 Slide2_950x355 Slide3_950x355 Slide4_950x355

Penyes Roges

Aquest dia vàrem sortir: Dolors Boter, Lluïsa Cano, José Hidalgo, Jaume Julià, Toni Robert, Rafel Solanas, Antoni Torra, Víctor",  Duna i Jordi Perera.

Situació:

Balma i forat de les Penyes Roges  etrs89 31N 405795 4573019 385m

 

Vam fer aquesta sortida per desvetllar una incògnita i potser fer una primera.

Feia quatre anys, el 19-03-2015,  vam anar a l'avenc dels Quatre Forats https://espeleobloc.blogspot.com/2015/03/avenc-dels-quatre-forats-1.html, i mentre fèiem el camí d'aproximació ens fixàvem que en una de les parets d'una balma s'endevinava una cavitat. Quan tornàvem cap als cotxes, en Josep Pastor i jo vam comentar que allò s'havia d'anar a mirar i que ja buscaríem un dia que ens anés bé per tornar-hi.
Van anant passant dies i a la fi en Josep va haver de deixar les sortides dels dijous i allò ens va quedar pendent.

El passat 04-04-2019 vam fer el mateix camí per anar a l'avenc de  Can Jaques, i en Toni Robert  i jo ens vam fer el propòsit de desvetllar l'enigma, i tres setmanes desprès vam tornar-hi, i aquest n'és el resultat.

La trobada per esmorzar al bar El Cim de Begues, més que res perquè obren d'hora.

El dia era rúfol i gris, amenaçava pluja, tot i que no en va caure. Era un auguri del resultat de la sortida, Vam trobar una cavitat, no era una primera i és de poca importància.

La pujada ,,,,, 

Fins que arribem a la paret.

I ens trobem això ! plorar

"Cagundena"  i en tot el que belluga.

A l'endemà vaig parlar amb en Josep Pastor, i això és el que em va explicar:
El dissabte 09 de març de 2019, (ja té collons la cosa) sobrat un grup format per: Joan Ramia, José Puerta i Dani Gascón van anar-hi fent-ne l'exploració sencera (son 4m de recorregut.)

L'hi vaig preguntar si l'hi havien posat nom i si havien fet la topo i la contesta fou "Feu feu", i hem "fet fet" la topo i l'hi hem posat nom.Un cop vam acabar amb la feixuga feina de topografiar una cavitat d'aquestes mides, encara ens vam enfilar pel cingle.
Per damunt i al costat de la coveta s'endevinava un antic pou i volíem assegurar-nos que no ens deixàvem res per mirar.Però no hi havia res més a pelar.

Vam acabar la festa dinant a Ca la Maria, un local que per enèsima vegada deuen haver canviat de propietaris i ara val molt la pena. Si matinessin una mica més, ens aniria molt bé per esmorzar.
 

 

 

Etiquetes:

Afegeix un nou comentari

Aquest comentari no es publicarà automàticament si no que quedarà pendent d'aprovació, el motiu son els robots que publiquen "SPAM"
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Totes les fotografies son de lliure disposició, tot i que agrairíem que esmentéssiu la seva procedència.
Si necessiteu alguna fotografia amb més qualitat, la podeu demanar utilitzant el formulari de "comentaris".

Totes les imatges de mapes que utilitzem, son del web del Servei Cartogràfic i Geològic de Catalunya. 

Diseny basat en els treballs de Danetsoft / Danang Probo Sayekti / Maksimer