Slide1_950x355 Slide2_950x355 Slide3_950x355 Slide4_950x355

Avenc del Corral Nou. Begues.

Participaren en aquesta sortida:  Ricard Alsina, Dolors Boter, Leonor Castelló, Sergi Duatis, Teresa Hernàndez, José Hidalgo, Jaume Julià, Miquel Nebot, Jordi Perera, Toni Robert, Jordi Roca,  Jordi Sabroso, Rafel Solanas, i "Víctor".

Accés

 

 

 

Deixem el vehicles en un espai inmediat al mas del Corral Nou. Avancem uns metres per la carretera i a la dreta s'enfila el corriol que ens condueix fins la boca en poc menys de 15 minuts.

Imatges de la cavitat

En el primer pou (12m) utilitzem una capçalera amb un immediat fraccionament.

Aterrem en una rampa on la corda en fa de passamà fins la següent capçalera del següent pou (23m) que hem subdividit amb dos fraccionaments mes.

 

 

 

 

 

 

 

a Dolors recull fragments d'ossis superficials per si tenen algun interès paleontològic

A la base una forta rampa amb pedregam relliscós en duu a final clàssic de la cavitat i alhora inici de una xemeneia molt concrecionada.

La Via Remuntant
Aquest sector ascendent està equipat amb corda permanent i presenta varis trams amb alguna estretor de fàcil superació.

 

 

 

El concrecionament

De ben segur que el concrecionament, localment força degradat, tot i no ser espectacular presenta alguns detalls ben singulars especialment en la via remuntant.

 

 

 

 

 

 

Els colors de les concrecions.
Els colors marrons, cremes, ataronjats, vermellosos, etc. que tenyeixen les concrecions no estan relacionats, com podriem pensar a primera vista, amb la presència d’òxids de ferro o manganès, sinó a la matèria orgànica que acoloreix la calcita.

La degradació de la matèria orgànica de les plantes del sòl provoquen l’aparició d’àcids hùmics i fúlvics. Els humics produeixen principalment colors clars i el fulvics coloracions fosques. Probablement el predomini d’una o altra coloració és un indicador de variacions climàtiques en la superfície del carst.

En aquesta cavitat podem observar uns exemples molt didàctics de concrecionament amb superposició de colors. Als colors foscos, més antics, se li superposen unes coloracions més modernes de colors clars.

 

 

 

 

Les cristal·litzacions.
Al capdamunt de la que anomenem via remuntant és localitzen un seguit de cristal·litzacions de calcita de mida ben visible, com si haguessin estat el resultat d'una cubeta de cristal·lització (similars a les que podem veure en fons d'un gour).

 

 

 

 

 

 

Miscel·lania

Un original pessebre generat amb una impressora 3D - Centre Excursionista de Begues

 

Informació d'altres blogs:
http://espeleobloc.blogspot.com.es/2016/03/avenc-del-corral-nou.html
http://espeleobloc.blogspot.com.es/2010/05/corral-nou-i-esquelets.html
http://blogs.barrabes.com/post.asp?idPost=6267

Etiquetes:

Afegeix un nou comentari

HTML restringit

  • Etiquetes HTML permeses: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
Aquest comentari no es publicarà automàticament si no que quedarà pendent d'aprovació, el motiu son els robots que publiquen "SPAM"
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Diseny basat en els treballs de Danetsoft / Danang Probo Sayekti / Maksimer