Slide1_950x355 Slide2_950x355 Slide3_950x355 Slide4_950x355

Avenc Joan Cabeza

Aquest dijous hi anàrem: Ricard Alsina, Dolors Boter, Pere Cantons, José Hidalgo, Jaume Julià, Olga Mico, Mari Oliveras, Toni Robert, Rafel Solanas, Manuel Vizuete, "Víctor" i Jordi Perera.

Fitxa de la cavitat a l'Espeleoíndex 

 Fitxa tècnica:
Vam utilitzar una corda de 30 fins la primera reinstal·lació, allà vam seguir amb un altre 30, de les dues tirades ens va sobrar corda. També vam portar un 10 per ajudar-nos a baixar a la saleta.
Amb 5 mosquetons per el pou gran i un parell més pel pouet ja n'hi ha prou, però si sou dels qui la feralla els crida, en podreu posar tots els que vulgueu portar. Hi han spits, parabolts amb plaques i sense plaques, químics...

  


I ara les fotos del dia.

Primera reinstal·lació.

Accés a la sala inferior.

Cap problema amb el nivell d'oxigen.Sortint de la sala.

I ja anem sortint.

Segona reinstal·lació.


Quan ja havíem recollit i anàvem tornant, al arribar a la "Riera" que ens permet perdre alçada, vaig entre-veure un forat en mig d'una agrupació de matolls. 

Un cop superada la verdor, vaig veure un enfonsament del terra i paret de la mateixa riera i que permeten l'entrada a una cova, encara que a mi em sembla més aviat un avenc tapat. Tota la planta fa pendent cap a un racó, on sembla clar que s'hi podria intentar una desobstrucció. No cal oblidar que a molts pocs metres hi ha l'avenc. 

Al primer moment pensàvem que seria una primera, oberta per les pluges d'aquest hivern, però al arribar a casa veiem que és la cova del Corniol, re-batejada amb el nom de cova del Pit-Roig.

A l'entrada es on hi han els blocs més grossos, que eren la paret que ha cedit.

 

Les parets i la cúpula son recobertes de concrecció. 
La part més baixa és reomplerta de palla i terra, no s'hi veuen grans blocs.

Etiquetes:

Afegeix un nou comentari

Aquest comentari no es publicarà automàticament si no que quedarà pendent d'aprovació, el motiu son els robots que publiquen "SPAM"
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Totes les fotografies son de lliure disposició, tot i que agrairíem que esmentéssiu la seva procedència.
Si necessiteu alguna fotografia amb més qualitat, la podeu demanar utilitzant el formulari de "comentaris".

Totes les imatges de mapes que utilitzem, son del web del Servei Cartogràfic i Geològic de Catalunya. 

Diseny basat en els treballs de Danetsoft / Danang Probo Sayekti / Maksimer