Slide1_950x355 Slide2_950x355 Slide3_950x355 Slide4_950x355

Cavitats de les Pedreres. Gualba.

Participaren en aquesta sortida:  Ricard Alsina, Dolors Boter, Teresa Hernàndez, Jaume Julià, Miquel Nebot, Jordi Perera,Toni Robert, Antoni Torra i "Víctor".

Pedreres de Gualba
La situació de les cavitats de les pedreres de Gualba es troben en una interessant zona minera que té la concessió l'empresa AYMAR SAU de Sant Celoni, que extreu subterràniament, és a dir en galeries, àrids de marbre.

Cal permís previ per visitar aquestes instal·lacions, tot i que nosaltres el vam aconseguir "in extremis" i sobre el terreny, ja que no aviem encertat amb el conducte de petició adequat. Creiem que difícilment s'aconseguiran noves autoritzacions per motius de seguretat que l'empresa documenta fefaent-ment. Per això, aquest apunt, no constitueix una recomanació de visita, abans al contrari és una constatació de la dificultat pràctica d'exploració de les cavitats subterrànies documentades, i la necessitat d'acordar prèviament amb AYMAR qualsevol intervenció.

Fragment del e-mail del Director Facultatiu:

...respecto a su actividad de espeleología en las dos cavidades mencionadas “Avenc de les Pedreres” y “Forat núm. 2 de les Pedreres”, me inquieta la incompatibilidad con nuestra actividad minera, pues la proximidad con las labores subterráneas pudiera hacer peligrar la estabilidad estructural de dichas cuevas, y por ende la seguridad personal de los espeleólogos, debido a las vibraciones de las voladuras subterráneas que actualmente estamos realizando en zonas próxima. Tal y como le indico en el archivo de adjunto
- La cavidad “Avenc de les Pedreres”, está ubicado a escasos 42m de galerías del nivel “Nivel Medio Sot2 Este”.
 - La cavidad “Forat núm. 2 de les Pedreres” está ubicada a 22 m de galerías del frente “Nivel Medio Xauxa-Sala “.

Avenc de les Pedreres
Localizació: Datum ETRS89, UTM X: 457302, UTM Y: 4621329, Fus 31
Altitud: 481 m.

Aquesta petita cavitat és la localitat tipus del coleòpter cavernícola Speonomus Canyellesi

Fragment de l'article de la distribució geogràfica (1984)

Aspecte d'una forma d'aquests coleòpters

Forat núm.2 de les Pedreres
Localizació: Datum ETRS89, UTM X: 457180, UTM Y: 4621530, Fus 31
Altitud: 505 m.

 

Afegeix un nou comentari

HTML restringit

  • Etiquetes HTML permeses: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
Aquest comentari no es publicarà automàticament si no que quedarà pendent d'aprovació, el motiu son els robots que publiquen "SPAM"
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Diseny basat en els treballs de Danetsoft / Danang Probo Sayekti / Maksimer