Hi erem: Pere Cantons, Toni Robert, Lluís Tortajada i Jordi Perera
Situació:
Uns dies abans, el 21-09-2023,havíem anat a visitar la cova de ca l'Isidret i ja vam explicar que ens havíem ficat en una cova inèdita per l'Espeleoíndex.
Així doncs calia tornar-hi per fer-ne la topografia. I vam aprofitar el viatge entrant a la cova del Relleix, que és a tocar, per prendre'n unes imatges per la fitxa del Espeleoíndex
Vam començar anant a la cova del Relleix, després vam documentar un altra cova tot i que resta pendent d'exploració i per últim la Cova-2 de Ca l'Isidret.
Cova del Relleix
Fitxa tècnica:
No cal material de verticals
Topo
La mesura del nivell d'oxigen a la cova del Relleix fou de 20,5%
Un pic a fora vam anar cap al Nord.
Cova-3 de Ca l'Isidret
I vam trobar un altre forat molt semblant als tres que ja coneixem d'aquestes balmes.
Però per entrar-hi cal fer feina traient terra.
I pocs metres més endavant ja tenim l'objectiu principal del dia.
Cova-2 de ca l'Isidret
Fitxa tècnica:
Va anar molt bé un puny per poder superar el pou enfangat
Descripció
Aprofitant el contacte d’un estrat de calcària i un de margues, s’obre la boca de la cavitat al peu del cingle de Can Isidret.
Seguint el cabussament d’uns 25º baixa decididament en rampa amb el terra polsós i mides exigües.
Als set o vuit metres guanya volum al temps que desapareix la pols del terra, substituïda per un fang enganxós, característica que ens acompanyarà la resta de la cavitat.
Franquegem per sobre d’un pouet de 3 metres, superem un desnivell i arribem a un ressalt de mides més reduïdes on trobem una corda instal·lada i les restes d’una pala, testimonis d’una ingent feina de desobstrucció. Aquí el fang és omnipresent.
Pocs metres més endavant la cavitat fa un gir de 90º i passada una gatonera de 40x50 el fang curulla completament la galeria per la qual circula
un dèbil corrent d’aigua.
I havent acabat la feina ens trobem amb l'altre equip que havia anat al forat negre i amb en Benjamí i en Manolo. I tots plegats vam dinar a la rectoria de Vallcebre.